Vloeren in de automotive sector moeten voldoen aan zeer strenge richtlijnen. In deze branche wordt veel gewerkt met olie en andere stoffen die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken. Denkt u daarbij aan werkplaatsen in garages, waar dit risico erg groot is, maar ook parkeergarages, benzinestations en wasstraten. De vloeren dienen waterdicht en vloeistofdicht te zijn, zodat bodemverontreiniging voorkomen wordt. Maar het zorgt er ook voor dat de vloeren goed te onderhouden zijn en een professionele uitstraling verkrijgen. Maar wat als u werkzaam bent in de automotive sector en uw vloer is niet of niet voldoende water- of vloeistofdicht? Een top 5 van de meest voorkomende ergernissen.
Betonreparatie
Bij een beschadigde betonvloer wordt betonreparatie aangeraden Vele bedrijven beginnen vaak met het uitvoeren van de werkzaamheden op een betonvloer. Een betonvloer is een goede, duurzame en veilige vloer die vaak vele jaren meegaat, indien deze goed onderhouden wordt. Echter, heeft een betonvloer ook geen oneindige levensduur en zal ook deze ooit beschadigd raken en aan vervanging of reparatie toe zijn. Na jarenlang intensief gebruik kan een betonvloer beschadigingen gaan vertonen en versleten raken. Hierdoor kunnen er scheuren en gaten in het beton ontstaan, wat voor gevaarlijke situaties zorgen. In het geval van een beschadigde betonvloer dient deze zo snel mogelijk gerepareerd te worden.
Oorzaken schade aan betonvloer
Schade aan beton kan verschillende oorzaken hebben. Veelvoorkomende oorzaken zijn onder andere te grote belasting, vorstschade, corrosie of fouten in het aanleggen van een betonvloer.
Gevolgen beschadigde betonvloer
Een betonvloer waarin gaten en scheuren zitten heeft verschillende gevolgen en nadelen voor uw bedrijf. Een vloer in bijvoorbeeld de carwash of automotive sector dient vloeistofdicht te zijn. Wanneer de vloer gaten of scheuren bevat is deze niet vloeistofdicht en kunnen verschillende chemische substanties het aardoppervlak in trekken. Wanneer dit gebeurt, wordt de vloer afgekeurd en dient deze hersteld te worden. Een vloer in de horecasector dient te voldoen aan de geldende voedingsnormen en -richtlijnen. Wanneer er gaten of scheuren in de vloer zitten waar vuilresten zich kunnen nestelen voldoet deze niet aan de geldende hygiëne eisen. Verder zijn de gaten, scheuren en andere beschadigingen en oneffenheden ook nog eens gevaarlijk voor de klanten en het personeel wat op de vloer komt. Ook kan er schade veroorzaakt worden aan bijvoorbeeld banden van voertuigen.
Betonbeschadiging herkennen
Betonschade is vaak makkelijk te herkennen. Een grote scheur in uw betonvloer is al snel te zien en is een teken dat het beton niet meer in goede staat is. Ook kleinere beschadigingen zijn vaak goed te zien. Denk bijvoorbeeld aan (verroeste) metalen delen die zichtbaar zijn of roestplekken rondom de bewapening van het beton. Een teken dat uw betonvloer toe is aan vervanging zijn ook de donkere roodbruine vlekken en afbrokkelende stukken beton.
Bentonreparatie uitvoeren
Het zelf repareren van een betonvloer kunt u beter niet doen. Betonreparatie is namelijk een specialistische klus en dient te allen tijde door een professionele partij te worden gedaan. Voor betonreparatie en betonrenovatie kunt u bij Indufast terecht. Wij werken nauw samen met Straalbedrijf Arts. Straalbedrijf Arts is gespecialiseerd in het voorbereiden van vloeren door middel van stofarm schuren, stralen en frezen van vloeren. Daarna kan Indufast de reparatie aan de vloer uitvoeren. De scheuren kunnen wij dichten door middel van thix of gel. De gaten zullen wij dichten door middel van mortel.
Na de betonreparatie
Na het repareren van uw betonvloer is het sterk aan te raden om de vloer af te werken met een toplaag. Indufast kan uw betonvloer op verschillende manieren afwerken. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een gietvloer. Dit is een vloer op basis van het materiaal epoxy met een dikte van ca. 2 mm. Een gietvloer brengen wij veelal aan in garages, werkplaatsen, industriële ruimtes, bedrijfshallen, opslaghallen, magazijnen, productieruimtes en winkelruimtes. De vele eigenschappen van de gietvloer zorgen ervoor dat dit type vloer in deze sectoren uitstekend tot zijn recht komt. De gietvloer wordt namelijk naadloos gelegd en is volledig glad, waardoor deze volledig vloeistofdicht is, makkelijk schoon te maken en uiterst hygiënisch.
U kunt er ook voor kiezen om een coatingvloer aan te brengen. Dit is ook een vloer op basis van epoxy. Een coatingvloer is iets minder dik dan een gietvloer. De coatingvloer is ongeveer 1 mm dik en geschikt voor lichtere belasting vergeleken met de gietvloer. De toepassingen van de coatingvloer zijn vrijwel hetzelfde als van de gietvloer. Voor extra veiligheid kunt u er bij de coatingvloer voor kiezen om een (licht) antislip afwerking aan te laten brengen.
Tevens is een troffelvloer, ook wel mortelvloer, acrylaatvloer of pmma vloer genoemd, een optie om aan te laten brengen op de huidige betonvloer. Een troffelvloer is een vloer op basis van PMMA-harsen. Een groot voordeel hiervan is de korte uithardingstijd. Dit vloersysteem wordt namelijk op 1 dag aangebracht en is na 2 uur al volledig uitgehard en klaar voor gebruik. Dit vloersysteem is zwaar mechanisch belastbaar, chemisch bestendig en 100 % vloeistofdicht, waardoor het vaak terug te vinden is in wasstraten, wasboxen, tankstations, werkplaatsen, zwembaden, restaurants, keukens en sanitaire ruimtes.
Geïnteresseerd?
Is uw betonvloer toe aan reparatie of renovatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen uw beschadigde betonvloer repareren en vervolgens afwerken door een coatingvloer, een gietvloer of een troffelvloer aan te brengen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en wij stellen een geheel vrijblijvende offerte voor u op of wij komen graag een keer bij u langs om de vloer te bekijken.
Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.