Vloeren in de automotive sector moeten voldoen aan zeer strenge richtlijnen. In deze branche wordt veel gewerkt met olie en andere stoffen die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken. Denkt u daarbij aan werkplaatsen in garages, waar dit risico erg groot is, maar ook parkeergarages, benzinestations en wasstraten. De vloeren dienen waterdicht en vloeistofdicht te zijn, zodat bodemverontreiniging voorkomen wordt. Maar het zorgt er ook voor dat de vloeren goed te onderhouden zijn en een professionele uitstraling verkrijgen. Maar wat als u werkzaam bent in de automotive sector en uw vloer is niet of niet voldoende water- of vloeistofdicht? Een top 5 van de meest voorkomende ergernissen.
Epoxyvloeren zijn twee keer zo sterk als beton
Een uitstekende keuze, zowel bij renovatie als nieuwbouw.
Epoxyvloeren van Indufast
Epoxyvloeren zijn één van de meest gebruikte industrievloeren. Doordat epoxyvloeren twee keer zo sterk zijn als betonnen vloeren en ook nog eens vloeistofdicht, leent het zich uitstekend voor situaties waarin een hoge chemische en mechanische bestendigheid is vereist. Mede omdat epoxyvloeren naadloos kunnen worden gelegd is hij makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk. In plaats van te kiezen voor een epoxy gietvloer, kun je ook een epoxy coating aanbrengen op je bestaande vloer
Epoxy gietvloer of epoxy coating?
Zoals wellicht bekend zijn er vele kunststofvloeren waarin epoxy verwerkt is of als basis wordt gebruikt. Zo bestaat er de epoxy gietvloer en kan in een siergrindvloer als ook troffelvloer epoxy worden verwerkt. Echter wordt met epoxyvloer vaak epoxycoating bedoeld. Deze coating is een vloerafwerking en wordt minder dik aangebracht dan de gietvloer.
Het voordeel van de gietvloer is dat deze onregelmatigheden in de ondergrond uitvlakt en daardoor geschikt is ter renovatie. De coatingvloer stelt daar tegenover dat er minder materiaal nodig is als het gaat om een vlakke vloer en hierdoor ook vanzelf de prijs per m² lager wordt. Bijkomend voordeel van een dunnere laag vloercoating is dat het sneller uithardt dan de gietvloer en dus weer sneller in gebruik kan worden genomen.
Veiligheid en aanbrengen van epoxycoating
Voor het aanbrengen van een epoxyvloer moet er op de werkplaats twee componenten nauwkeurig worden gemengd. Dit brengt een aantal risico’s met zich mee waarvan onze specialisten op de hoogte zijn en dan ook goed zijn voor opgeleid. Het wordt dan ook ten zeerste afgeraden zelf een epoxyvloer aan te brengen.
Verder dient mede door de dunne laag epoxyvloer coating de ondergrond te worden voorbehandeld, zowel bij renovatie als nieuwbouw. De ondervloer dient de juiste glad- of juist ruwheid te hebben voor een optimale hechting tussen ondergrond, primer en vloercoating. Hiervoor schuren we de vloer vaak met diamant voordat de coating wordt aangebracht. Dit is echter afhankelijk van het type ondergrond. Om te kijken welke voorbehandeling en type vloer het beste bij u past nemen we graag gezamenlijk de mogelijkheden door.
Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.