Vloeren in de automotive sector moeten voldoen aan zeer strenge richtlijnen. In deze branche wordt veel gewerkt met olie en andere stoffen die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken. Denkt u daarbij aan werkplaatsen in garages, waar dit risico erg groot is, maar ook parkeergarages, benzinestations en wasstraten. De vloeren dienen waterdicht en vloeistofdicht te zijn, zodat bodemverontreiniging voorkomen wordt. Maar het zorgt er ook voor dat de vloeren goed te onderhouden zijn en een professionele uitstraling verkrijgen. Maar wat als u werkzaam bent in de automotive sector en uw vloer is niet of niet voldoende water- of vloeistofdicht? Een top 5 van de meest voorkomende ergernissen.
De werkplaatsvloer renoveren
Hoe pakt u dit het beste aan? Een goede werkplaatsvloer voldoet aan verschillende eisen, zodat u er jaren plezier van heeft. U wilt onderhoud kunnen uitvoeren, zonder erbij na te denken of het de vloer beschadigd. Een goede werkplaatsvloer is daarom mechanisch belastbaar en bovendien resistent tegen chemische vloeistoffen. Onze vloersystemen voldoen aan deze kenmerken en nog veel meer. Met de onderstaande stappen helpen we u graag op weg, zodat u precies weet hoe u het beste uw werkplaatsvloer kunt renoveren en wat er allemaal bij komt kijken.
1. Is uw vloer daadwerkelijk toe aan een renovatie?
Zoals eerder aangegeven, moet een werkplaatsvloer in veel gevallen voldoen aan bepaalde wettelijke eisen. Wanneer uw huidige vloer gaten en/of scheuren vertoont, zal deze zijn mechanische belastbaarheid verliezen en ook niet meer vloeistofdicht zijn en daarmee resistent zijn tegen (chemische) vloeistoffen. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost en het probleem verholpen wordt. Daarnaast is een gescheurde vloer niet makkelijk schoon te maken. Ook laat de uitstraling bij een beschadigde of gescheurde vloer nog wat te wensen over. Kijk daarom goed naar uw vloer en bepaal of uw vloer toe is aan een renovatie.
2.Wat voor vloersystemen zijn er op de markt?
Zodra u de keuze heeft gemaakt om de werkplaatsvloer te renoveren of te vervangen, zijn er veel verschillende mogelijkheden met betrekking tot vloersystemen. Zo kunt u kiezen om nieuw beton te laten storten of een cementdekvloer aan te leggen. Daarnaast is er een groot assortiment aan tegels, pvc en marmoleum beschikbaar. Als laatst is er ook nog de optie voor een vloercoating voor de werkplaats. Maar welk vloersysteem past het beste bij uw bedrijf? Daar komen we zo op terug.
3.Offertes aanvragen
Het kan zijn dat u een voorkeur heeft voor een bepaald vloersysteem, maar misschien wilt u nog wat meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Tegenwoordig is het erg makkelijk om een offerte of contactformulier in te vullen en bij veel bedrijven is dit vaak gratis en vrijblijvend. Zo ook bij Indufast. Wij geven uw graag meer informatie, relevant en specifiek voor uw situatie. Daarna zullen wij u voorzien van een op maat gemaakte offerte. U kunt hier ons contactformulier invullen en beschrijven waar we u mee kunnen helpen, dan weet u meteen waar u aan toe bent. Mocht u liever eerst een bezoek hebben van één van onze vertegenwoordigers, zodat er daarna een meer gerichte en definitieve offerte opgestuurd kan worden? Geen probleem. Onze vertegenwoordigers rijden door heel het land en komen u graag voorzien van deskundig advies.
4.Welk type vloersysteem past bij mijn bedrijf en budget?
Bij Indufast zijn we gespecialiseerd in coatingvloeren, welke bovendien uiterst geschikt zijn voor de werkplaats. Onze vloersystemen, zoals de Indufast Heavy Duty, de Indufast Basic Gietvloer en de Indufast Coating zijn veel voorkomend in werkplaatsen en garages. Deze vloersystemen worden volledig naadloos gelegd, zijn vloeistofdicht, mechanisch belastbaar en chemisch bestendig. Met een vloersysteem van Indufast zorgt u ervoor dat de vloer weer jaren mee gaat. Voor ieder budget is er een uiterst geschikte werkplaatsvloer te kiezen.
5.Voorbereidingswerk
Wanneer u kiest voor een vloercoating in de werkplaats, moet u ervoor zorgen dat de huidige ondergrond volledig leeg, droog, schoon en vetvrij is. Dit zal het vervolgproces ten goede doen. Daarna zorgt Indufast ervoor dat uw ondergrond opgeruwd wordt door middel van stralen of schuren (dit hangt af van de oppervlakte en het type systeem dat zal worden aangebracht), voordat het vloersysteem aangebracht wordt.
6.Het proces van een vloercoating voor de werkplaats
Een coatingvloer wordt in verschillende lagen aangebracht. Zo bestaat het Mesa Fast Systeem uit 3 verschillende lagen met een totale dikte van ca. 5 mm. Als eerste wordt de primer aangebracht, welke voor een goede hechting aan de ondergrond zorgt. Daarna komt de tussenlaag, deze wordt meteen ingestrooid met granulaat. Als afsluiter is er de seallaag, die voor een gladde of antislip afwerking kan zorgen. Ook zorgt deze laag ervoor dat het vloersysteem vloeistofdicht is. Het Indufast Basic Gietvloer systeem of het Indufast Coating systeem bestaat uit 2 verschillende lagen. De dikte van de Indufast Basic Gietvloer bedraagt ca. 2-3 mm en de Indufast Coating is ca. 1 mm dik.
7.Uithardingstijd en indelen ruimte
Wanneer de vloer is gelegd, zal deze even tijd nodig hebben om uit te harden. De uithardingstijd verschilt per vloercoating. Zo is het Indufast Systeem uitgehard binnen 2 uur na applicatie en kan de vloer dan ook weer volledig in gebruik worden genomen, zowel mechanisch als chemisch. Het Indufast Basic Gietvloer- en Indufast Coating systeem hebben een uithardingstijd van 24 uur per laag. 24 uur nadat de laatste laag is aangebracht, zijn de systemen beloopbaar, na 48 uur zijn de systemen mechanisch belastbaar en na 7 dagen zijn de systemen volledig chemisch uitgehard. Wanneer de uitharding heeft plaatsgevonden, is het eindelijk tijd om de ruimte in te delen!
Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling.