De beste oplossing als het gaat om hygiëne in een bakkerij
Begint u een bakkerswinkel of bakkerij? Dan is het begrip hygiëne waarschijnlijk één van de eerste aandachtspunten. Niet alleen zoekt u zelf actief naar de beste manier om uw werkplek schoon en veilig te houden: de regelgeving op het gebied van hygiëne wordt ook steeds belangrijker en strenger. Voor veel bedrijfstakken, en zeker voor die in de voedselbranche, bestaat een hygiënecode, een gids waarin uitgelegd wordt hoe men de voedselveiligheid en hygiëne optimaal in stand houdt. U kunt daar alles over lezen op de website van de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Voor bakkerijen wegen de volgende factoren erg zwaar: hygiëne/bouwkunde, ongediertewering en -bestrijding, bewaren/opslag, bereiding/terugkoelen, en presenteren. De eerste eis, omtrent de bouwkunde, is letterlijk en figuurlijk het fundament onder de hygiëne van uw bakkerij. Want hoe goed u ook schoonmaakt, de hygiëne in uw bedrijf valt of staat met de constructie en materialen van de ruimte waarin u uw brood bereidt. Lees hieronder daarom meer over de coatingvloeren van Indufast, speciaal vervaardigd voor bakkerijvloeren.